Salland Solar: Asbest eraf, zon erop

De Provincie Overijssel wil agrarische ondernemers stimuleren om asbest op hun bedrijf te saneren en in ruil daarvoor zonnepanelen te installeren. Daarom is van 1 mei tot en met 1 juli 2011 de subsidieregeling ‘Asbest van het dak, zonnepanelen erop’ opengesteld. De subsidie bedraagt maximaal 1 euro per Wattpiek (Wp) geïnstalleerd vermogen. De subsidie bedraagt per project minimaal 10.000 en maximaal 50.000 euro per bedrijf. In de praktijk betekent dit een subsidiering van bijna 50% van de panelen (afhankelijk van de grootte van het systeem).

Stichting Duurzaam Salland wil dit initiatief ondersteunen. Zij meent dit te kunnen doen door u via het project Salland Solar te ondersteunen bij het in aanmerking komen voor deze subsidie. De deelnemende organisaties in het project Salland Solar bieden u een volledig pakket voor de vervanging van asbest dakbedekking door zonnepanelen. U krijgt daarbij bovendien opbrengstgaranties en een passende schadeverzekering aangeboden. Indien gewenst kan Salland Solar ook de subsidieaanvraag voor u uitwerken en indienen.

Een aanvraag voor de genoemde subsidie kan worden ingediend door een agrarisch bedrijf. Voor de verdere voorwaarden en mogelijkheden verwijzen wij u naar de website: www.sallandsolar.nl.

Heeft u vragen? Neemt u dan vooral contact op. Maar haast u zich, de subsidie aanvraag sluit al op 1 juli en voor die datum moeten er nog wel wat documenten aangevraagd worden! Het Salland Solar team zal u niet teleurstellen. Zij zullen u snel van de benodigde informatie voorzien en u een scherpe aanbieding doen voor de realisatie van uw project.

Geef een reactie