Installatie van zonnepanelen bij Neulen, Raalte (1 maart 2012)

Collectieve inkoop en subsidieaanvraag zonnepanelen in Heino (start 22 maart)

Boegbeeld Solar Cindy vecht voor betaalbare zonnepanelen met een goede kwaliteit

Na eerdere succesvolle bijeenkomsten in Raalte en Deventer, gesteund door Stichting Duurzaam Salland, wordt op 22 maart ook in Heino een informatiebijeenkomst georganiseerd over de collectieve inkoop van zonnepanelen. De bijeenkomst in Heino wordt in samenwerking met de Stichting Duurzaam Heino en Stichting Duurzaam Salland georganiseerd. Het initiatief, georganiseerd onder de naam Zonopkomst, moet zonne-energie voor zoveel mogelijk particulieren en bedrijven mogelijk maken. Dat kan door lokaal de vraag naar zonnepanelen te bundelen en gezamenlijk in te kopen bij de fabrikant. Voor soortgelijke acties in 2011 haalden Duurzaam Heino en Duurzaam Salland subsidie van de provincie Overijssel binnen. Voor de nieuwe deelnemers in Heino en omgeving zal in 2012 opnieuw subsidie worden aangevraagd. Verwacht wordt dat de provincie dit jaar voor de laatste keer subsidie voor zonnepanelen geeft.

Landelijk initiatief
Zonopkomst is recentelijk gestart als landelijk initiatief en adviseert particulieren en bedrijven onafhankelijk over de aanschaf van zonnepanelen. De kosten die worden gemaakt voor het organiseren van de collectieve inkoopactie zijn daarbij volledig transparant. De beide stichtingen vinden het belangrijk dat wordt samengewerkt met lokale installateurs. Dat betekent dat lokale bedrijven een stukje werkgelegenheid wordt geboden. Bovendien kan hierdoor bij een eventuele storing of uitbreiding van het systeem snel geschakeld worden.

Zonopkomst werkt niet met vaste leveranciers, beoordeelt aanbiedingen op een goede prijs/kwaliteit verhouding en let erop dat er sprake is van een goede garantie en service. Ze hanteren deze werkwijze om ook in de komende jaren ervoor te zorgen dat deelnemers altijd een goed product krijgen voor een lage prijs. Het is bovendien van het grootste belang dat zonnepanelen minimaal 25 jaar lang zorgeloos op het dak kunnen blijven liggen.

Inschrijving
Geïnteresseerden voor de Zonopkomst-actie in Heino en omgeving kunnen zich tot 28 maart inschrijven via zonopkomst@duurzaamsalland.nl als ze zich ook willen inschrijven voor de provinciale subsidie. De informatiebijeenkomst voor Heino is op 22 maart, 19.30 uur (inloop tot 20.00 uur) – Zaal Oortwijn, Canadastraat 9 te Heino.

Overige bijeenkomsten worden aangemeld via de websites www.duurzaamsalland.nl, www.zonopkomst.com en via lokale media.

Energiecoach
Naast de zonnepanelen-actie biedt Zonopkomst ook de mogelijkheid om een energiecoach in te schakelen die kan adviseren over energiebesparende maatregelen zoals isolatieglas en zonneboilers. De energiecoach kan niet alleen alle vragen over zonnepanelen beantwoorden, maar kijkt ook naar andere energiebesparende maatregelen en kan indien gewenst advies geven over financieringsmogelijkheden. Hij geeft prijsindicaties af en kan u ook in contact brengen met goede uitvoerende partijen voor scherpe offertes voor bepaalde maatregelen. Bij voldoende belangstelling wordt ook hier een collectieve inkoop voor georganiseerd, zodat kosten bespaard kunnen worden.

Zie voor mee informatie www.zonopkomst.com  of www.duurzaamsalland.nl

Reacties zijn gesloten.