´Groen´ belangrijk thema op Deventer ondernemersbeurs

Energieplein vormt spil rondom duurzame oplossingen

DEVENTER, Salland, 20110810 — Stichting Duurzaam Salland realiseert tijdens de beurs Deventer Marktplaats op 5 oktober 2011 een Energieplein. Midden in de Lebuïnuskerk wordt een stand ingericht van 200 m2 waar ondernemers gezamenlijk hun ´eyecatchers´ op het gebied van duurzame energie en energiebesparing zullen presenteren. Het Duurzaam Salland Energieplein heeft daarmee verreweg de grootste stand op de beurs.

Een duurzame maatschappij is dichterbij dan veel mensen denken. Als jonge ondernemer weet Rob Korten er alles van. Met zijn bedrijf Adbrevio loopt hij namelijk voorop in de ontwikkeling van duurzame energie, energiebesparing en groene grondstoffen. In het korte bestaan van Adbrevio zijn er al vele interessante ontwikkelingen voorbijgekomen op energiegebied. Tijd om die ontwikkelingen te delen met andere ondernemers, zo vindt hij. Adbrevio heeft dan ook de organisatie van het Duurzaam Salland Energieplein op zicht genomen.

“De ´eyecatchers´ op het plein variëren van een elektrische scooter en LED-verlichting tot een zonnepaneel. Allemaal tastbare voorbeelden die bezoekers kunnen bekijken en aanraken. Maar ook biomassa als energiebron en verschillende vormen van energiebesparing komen aan de orde. ”De standhouders functioneren tijdens de beurs als een ´oplossingenkabinet”. Ze zijn een vraagbaak voor beursbezoekers ten aanzien van een duurzame energievoorziening. Kennis en innovatie zijn volgens Korten de sleutelfactoren om de ideeën van vandaag uit te werken tot de realiteit van morgen. “Het oplossingenkabinet functioneert als intermediair in kennis voor diverse sectoren, en creëert daarmee meerwaarde voor de zoekende ondernemer.”

Korten organiseert het Energieplein geheel belangeloos. Sterker nog, er wordt ook door Adbrevio gewoon betaald voor de vierkante meters en de standinrichting. “Ik beschouw de geïnvesteerde uren als vrijwilligerswerk voor de stichting Duurzaam Salland. Het Energieplein is daarom ook vernoemd naar deze stichting.” Stichting Duurzaam Salland is recentelijk opgericht en streeft een CO2-neutraal Salland in 2030 na. Het bestuur van de stichting wil vooral praktische oplossingen promoten en een “handen uit de mouwen” mentaliteit in haar acties inzetten.

Meer informatie over Duurzaam Salland en de deelnemende bedrijven op het energieplein is te vinden op www.duurzaamsalland.nl. Meer informatie over Adbrevio is te vinden op www.adbrevio.nl . Meer informatie over de beurs Deventer Marktplaats is te vinden op www.deventermarktplaats.nl.

Reacties zijn gesloten.