Provinciale subsidie toegekend aan Zonopkomst Deventer

Onder de deelnemers één locatie van een halve Megawatt

Deventer, juli 2012 – Het inkoopcollectief van zonnepanelen onder de naam Zonopkomst Deventer heeft de provinciale subsidie van de provincie Overijssel toegekend gekregen. Deze ‘subsidie Duurzame energieopwekking en energiebesparing Overijssel’ houdt in dat er maximaal € 0,23 subsidie per wattpiek wordt verstrekt aan de deelnemers van het inkoopcollectief Zonopkomst. Het gaat hier om in totaal 42 PV-installaties van zowel particulieren als bedrijven in Deventer. Op één locatie zal er zelfs een halve Megawatt (500.000 wattpiek) aan zonnepanelen geplaatst worden. Het totale project dient voor 1 april 2013 gerealiseerd te zijn. Geïnteresseerden kunnen zich nog steeds inschrijven voor het collectief via www.zonopkomst.com met gebruikmaking van de landelijke subsidieregeling, om zo te kunnen profiteren van de lage inkoopprijs van de zonnepanelen. In Deventer werkt Zonopkomst samen met de non-profit organisatie Stichting Duurzaam Salland.

Zonopkomst – Samen op weg naar een zonnige toekomst!

Terwijl de energierekening jaar in jaar uit stijgt, valt er met duurzame energie winst te behalen. Zonopkomst wil zonne-energie voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar maken. Door lokaal de vraag naar zonnepanelen en zonneboilers te bundelen en gezamenlijk in te kopen bij de fabrikant, biedt Zonopkomst een complete oplossing die rendabel is en past binnen elk budget. Maar Zonopkomst doet méér dan dat. Door óók te kijken waar nog energie bespaart kan worden, door het collectief regelen van de installatie, verzekeringen en financiering biedt Zonopkomst niet alleen een maatwerkoplossing, maar ook een totaalconcept. Diverse collectieven zijn inmiddels van start gegaan en worden zelfs al geplaatst. Op de site www.zonopkomst.com is hier meer over te vinden.

Subsidie

De ambitie van het programma ‘Nieuwe Energie Overijssel’ is om het aandeel nieuwe energie in Overijssel te vergroten naar 20% in 2020. Op grond van de subsidieregeling ‘Duurzame energieopwekking en besparing’ heeft Zonopkomst voor 38 particulieren en 4 bedrijven in Deventer, die in een cirkel met een straal van 6 kilometer van elkaar liggen, de subsidie-aanvraag ingediend en toegekend gekregen. Eén bedrijf heeft zelfs te kennen gegeven 500.000 Wattpiek op één locatie te willen organiseren, dit is gelijk aan 143 huishoudens. De 42 PV-installaties hebben een totaal vermogen van 699.330 Wattpiek en voor 1 april 2013 zullen alle deelnemers voorzien zijn van een
PV-installatie.

Voor meer informatie kunt u kijken op de site www.zonopkomst.com.

Reacties zijn gesloten.