Installatie van zonnepanelen bij Neulen, Raalte (1 maart 2012)

Collectieve inkoopactie zonnepanelen Haaksbergen start 20 maart

Na eerdere bijeenkomsten in Raalte en Deventer, gesteund door Stichting Duurzaam Salland, wordt op 20 maart ook in Haaksbergen een informatiebijeenkomst georganiseerd over de collectieve inkoop van zonnepanelen.

Het initiatief, georganiseerd onder de naam Zonopkomst, moet zonne-energie voor zoveel mogelijk particulieren en bedrijven mogelijk maken. Dat kan door lokaal de vraag naar zonnepanelen te bundelen en gezamenlijk in te kopen bij de fabrikant. Voor een soortgelijke actie in 2011 haalde de stichting ruim een half miljoen euro subsidie van de provincie Overijssel binnen voor het project ‘Raalte Wil Zon’. Aan die actie deden 84 particulieren en 24 bedrijven mee. Voor de deelnemers in Haaksbergen zal opnieuw subsidie worden aangevraagd. De stichting verwacht dat de provincie dit jaar voor de laatste keer subsidie voor zonnepanelen geeft.

Zonopkomst adviseert particulieren en bedrijven onafhankelijk over de aanschaf van zonnepanelen. De kosten die worden gemaakt voor het organiseren van de collectieve inkoopactie zijn daarbij volledig transparant. De stichting vindt het ook belangrijk dat wordt samengewerkt met lokale installateurs. Dat betekent dat lokale bedrijven een stukje werkgelegenheid wordt geboden. Bovendien kan hierdoor bij een eventuele storing of uitbreiding van het systeem snel geschakeld worden.

Zonopkomst werkt niet met vaste leveranciers, beoordeelt aanbiedingen op een goede prijs/kwaliteit verhouding en let erop dat er sprake is van een goede garantie en service. Ze hanteren deze werkwijze om ook in de komende jaren ervoor te zorgen dat deelnemers altijd een goed product krijgen voor een lage prijs. Het is bovendien van het grootste belang dat zonnepanelen minimaal 25 jaar lang zorgeloos op het dak kunnen blijven liggen.

Inschrijving
Geïnteresseerden voor de Zonopkomst-actie in Haaksbergen kunnen zich tot 28 maart inschrijven via zonopkomst@duurzaamsalland.nl als ze zich ook willen inschrijven voor de provinciale subsidie. De informatiebijeenkomst voor Haaksbergen is op 20 maart, 19.30 uur (inloop tot 20.00 uur) – Kulturhus ‘t Iemenschoer, Sterrebosstraat 2 te Haaksbergen.
Overige bijeenkomsten worden aangemeld via de websites www.duurzaamsalland.nl, www.zonopkomst.com en via lokale media.

Energiecoach
Naast de zonnepanelen-actie biedt Zonopkomst ook de mogelijkheid om een energiecoach in te schakelen die kan adviseren over energiebesparende maatregelen zoals isolatieglas en zonneboilers. De energiecoach kan niet alleen alle vragen over zonnepanelen beantwoorden, maar kijkt ook naar andere energiebesparende maatregelen en kan indien gewenst advies geven over financieringsmogelijkheden. Hij geeft prijsindicaties af en kan u ook in contact brengen met goede uitvoerende partijen voor scherpe offertes voor bepaalde maatregelen. Bij voldoende belangstelling wordt ook hier een collectieve inkoop voor georganiseerd, zodat kosten bespaard kunnen worden.

Zie voor mee informatie www.zonopkomst.com of www.duurzaamsalland.nl

Reacties zijn gesloten.